HBLD

HBLD

maanantai 23. syyskuuta 2013

HBLD kokkaa: Omenainen ja Munaton flunssapäivän piristäjä

Niisk, trööt, aivastus ja mitä vielä... Viikonlopun mahtavaakin mahtavampi rapujuhla/mökkireissu ei tainnut tehdä kovin hyvää jo siellä alkaneelle flunssalleni. Olen tänään koko päivän haaveillut jostain herkusta ja omasta ajasta, kun tuota pientä tättähäärää yritti kipeänä vahtia.

Pöydällä lojui vielä muutamat omenat appiukon omenapuusta eikä jääkaapissa ollut yhtään kananmunaa, joten päätin illalla kokeilla Kanelia ja Kardemummaa - blogin pähkinäistä omenapiirakkaa, jonka ohje oli viikonloppuna sinne ilmestynyt. Aiemmin olen tehnyt samaisen blogin raparperipiirakkaa (vehnäjauhopohjainen), josta tuli todella herkkua.


Tällä kertaa tein piirakan gluteenittomista jauhoista ja korvasin kaurajuoman laktoosittomalla maitojuomalla sekä saksanpähkinät manteleilla. Jos mahdollista, niin piirakka on yksi parhaimmista ja maukkaimmista, mitä olen ikinä syönyt! Nyt ymmärrän, mikä ero on vehnäjauhojen ja gluteenittomista jauhoseoksista tehtyjen taikinoiden ero. Miten kevyen ja ilmavan rakenteen piirakkaan saakaan! Suosittelen kokeilemaan

Alkuperäinen ohje löytyy siis TÄÄLTÄ.

Lämmin flunssalääke juomaksi, piirakka lautanen käteen ja illan leffaa katsomaan.Terveisiä sohvanpohjalta,
*Hanna*
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista :)