HBLD

HBLD

sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Haaste: Downsizing month

Kaveri iski haasteen pöytään; downsizing month. Yhden kuukauden ajan kiinnitetään huomiota omaan rahankäyttöön ja tarkoitus on karsia turhat ostokset pois. Haaste pistää ajattelemaan omia kulutustottumuksiaan ja pohtimaan sitä, minkä voisi jättää kaupan hyllylle. Mitä ilman pystyy elämään ja kuinka paljon tällä tavalla saa säästettyä rahaa. 

Millainen minä olen rahankäyttäjänä?

1. Ennakoimaton: Vaikka olen äitiyslomalla, en ole ollut kovin tarkka siitä kuinka paljon minulle tulee rahaa tilille. Ruokalistojen suunnitteluun olisi syytä käyttää enemmän aikaa. 

2. Ennakoiva: Minulla on hätävara-kassa käyttötililläni. Minulla on tietty raja, jonka alle en haluaisi tilinsaldon menevän. Laitan kerran kuussa pitkäaikaistalletukseen rahaa. 

3. Ostan vaatteita pääasiassa tarpeeseen, mutta liian halvalla. Köyhän ei pitäisi ostaa halpaa.. En ole köyhä, en vain osaa ohjata rahojani vähän kalliimpiin, mutta laadukkaampiin tuotteisiin. 

4. Käymme paljon ulkona syömässä, vaan siksi että on liian nälkä eikä olla ennakoitu päivän ruokaa ajoissa. Käyn myös paljon kahviloissa tapaamassa kavereita.

5. Meidän harrastukset. Neiti E:n muskari, tanssitan vauvaa ja vauvauinti. Oma harrastukseni on osittain työsuhde-etu, joten itse maksan siitä vain oheiskulut.


Mistä säästän jo nyt?

1. Kirpputori löytäjä in training: Laadukkaita, hyväkuntoisia lastenvaatteita on hyvin saatavilla FB kirppareilla ja lastenvaatteisiin erikoistuneilla kirppareilla. Olen yrittänyt löytää itsellenikin vaatteita kirpputoreilta.

2. Leffassakäynti: Ennen neiti E:tä saatoimme käydä kerran viikossa elokuvissa miehen kanssa. Nyt olemme käyneet kerran viimeisen 9kk aikana.

3. Bussilippu ja yksityisautoilu: Rattailla pääsee bussiin ilmaiseksi pääkaupunkiseudulla. 

4. Teen neiti E:n ruoat pääasiassa itse pakastimeen. 

5. En juuri käy kampaajalla, kerran tai kaksi vuodessa enkä käy kynsi- tms hoidoissa. 


Downsizing monthin aikana 9.9. - 9.10.2013 pyrin jättämään pois kaikki turhat kulut.
Mietin kaikki hankinnat kahteen ellen kolmeen kertaan, tarvitaanko tätä oikeasti.

Pyrin pysymään paremmin selvillä rahankäytöstäni ja toimenpiteet ovat seuraavat:

  • Käteinen "viikkoraha": Viikottain käytettävissä oleva summa ja usemmin nähtävä pankkitilin saldo
  • Ei kahvilakäyntejä: kutsu toiset kylään, mene itse kylään tai kanna termari mukana
  • 4 viikon ruokalista: kaikki lounas- ja päivällisruoat
  • Ostolakko: Ei täydennyksiä neiti E:n vaatevarastoon


Postaan kerran viikossa alkaen huomenna maantaina, miten olen pysynyt tavoitteessani ja haastan lukijani mukaan säästämään kanssani!

Säästöterveisin, 
*Hanna*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista :)