HBLD

HBLD

perjantai 26. huhtikuuta 2013

HBLD kokkaa: Pizzaperjantai

Löysin Pirkan Huhtikuun 2013 ruokalehdestä tähän mennessä toimivimman gluteenittoman pizzapohjareseptin, jota olen kokeillut. Se oli jopa parempaa kuin vehnäjauhopohjainen pizzataikina!


Gluteeniton pizzapohja (muokattu alkuperäisestä ohjeesta 2-kertaiseksi)
1 pellillinen

5 dl gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)
1/2 tl suolaa
1tl sokeria
100g leivontamargariinia
2dl maitoa
2 rkl kuivahiivaa 
(oikeassa ohjeessa 1/2 pakettia á 50g tuorehiivaa)

Mittaa gluteeniton jauhoseos, suola, sokeri, kuivahiiva ja pehmeä margariini kulhoon. 
Sekoita haarukalla murumaiseksi seokseksi. Lämmitä maito huoneenlämpöiseksi (tuorehiivaa käytettäessä liota hiiva maitoon). Lisää maito seokseen ja sekoita tasaiseksi. 

Kaavi taikina kulhosta öljyllä voidellun leivinpaperin päälle pellille ja taputtele taikina ohueksi pohjaksi.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 15-20 minuuttia. 

Täytteenä tällä kertaa pepperonia, paprikaa ja ananasta sekä juustoraastetta. Tomaattikastikkeena ainakin s-ryhmän kaupoista saatavaa Makumestarin Pizzapyrettä. Suosittelen kokeilemaan!

Paista pizzaa 225°C uunissa n. 10-15 minuuttia, kunnes juustoraaste on sulanut. 

Makoisia pizzahetkiä,

*Hanna*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista :)