HBLD

HBLD

lauantai 4. toukokuuta 2013

HBLD kokkaa: Vapun hampurilaiset

Vappuaattona ajateltiin herkutella ja syödä itsetehtyjä hampurilaisia.
En ole juurikaan leiponut vielä gluteenittomia sämpylöitä ja halusin tehdä hampparisämpylät itse. 
Tuli aivan mahtavan hyvää ja näitä syödään kyllä jatkossakin meidän perheessä!




Gluteenittomat hampurilaissämpylät
6 isoa sämpylää


1 pss kuivahiivaa
5 dl maitoa
1 rkl psylliumia
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1/2 dl sulatettua margariinia tai voita
5-6 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta

Sekoita psyllium kädenlämpöiseen maitoon ja anna turvota 10 minuuttia.
Lisää suola, sokeri ja sulatettu voi. Sekoita kuivahiiva jauhoseokseen ja lisää se pienissä erissä koko ajan sekoittaen.
Pyörittele taikinasta jauhotetuin käsin sopivan kokoisia sämpyölöitä. Kohota lämpimässä paikassa n. 20 minuuttia. Voitele maidolla ja paista sämpylät 225°C noin 12 minuuttia.


Jauhelihapihvit
4 pihviä

400g sika-nautajauhelihaa
1 rkl karkeaa jauhoseosta
suolaa ja pippuria
(muita mausteita)

Sekoita jauheliha, jauhoseos ja mausteet kulhossa. Muotoile sopivan kokoiset pihvit ja paista pannulla molemmin puolin kunnes lihaneste on kirkasta.



Helppoa ja hyvää! 

Lauantaiterkuin,

*Hanna*

1 kommentti:

Kiitos kommenteista :)