HBLD

HBLD

maanantai 8. heinäkuuta 2013

Onnistunut gluteeniton lettutaikina

Harvemmin on nyt tullut tehtyä lettuja, mutta eilen oli pakko! Sain aikaiseksi pienen lettutaikinan evoluution kun lähdin kokeilemaan, miten saisi onnistuneita gluteenittomia lettuja. Aiemmat kokeilut ovat olleet liian höttöjä ja niistä on tullut mössöä lettujen sijaan.
Mutta nyt onnistuin ja ohje tulee talteen tänne :)

Hannan gluteeniton lettutaikina
6 isoa lettua

4-5dl maitoa
3/4 rkl psylliumia
2 munaa
1tl suolaa
1tl (vanilja)sokeria
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1rkl öljyä

voita paistamiseen

Sekoita psyllium maitoon ja anna turvota 10 minuuttia. Lisää munat, jauhot, mausteet ja rasva.
Vatkaa tasaiseksi kierrevatkaimella. Anna taikinan turvota 1/2 tuntia ennen paistamista.

Kuumenna paistinpannu ja lisää rasvaa. Annostele noin 1 kauhallinen taikinaa ja paista molemmilta puolilta ruskeaksi. Laita valmiit letut lautaselle ja lisää aina hieman sokeria.

Enjoy!

*Hanna*

1 kommentti:

Kiitos kommenteista :)