HBLD

HBLD

perjantai 26. huhtikuuta 2013

HBLD kokkaa: Pinaatti - ricottalasagne

Arkisin tulee usein syötyä samoja ruokia viikosta toiseen. Toisinaan sitä haluaa vaihtelua ja tällä kertaa kaupasta tarttui mukaan tuoretta pinaattia ja ricotta-juustoa. Näistä loihdin lasagnen Pippurimylly - blogin ohjetta mukaillen.

Koska perheessämme käytetään gluteenitonta ruokavaliota, niin muokkasin ohjeenkin gluteenittomaksi. Lasagnelevyt oli Semperin lasagnelevyjä. 

Ihan hyvää tuli, joskin liika tulista koska käytin kuivattuina yrtteinä italialaista maustesekoitusta, jossa oli aika paljon chiliä. Lisäksi lasagnelevyjä olisi saanut olla vielä toinen paketti ja tomaattikastiketta enemmän, jotta olisi saanut enemmän/paksumpia kerroksia. Ainakin meidän isoon Uunikokki-vuokaan olisi kannattanut ottaa vähän isommat satsit. Seuraavan kerran ohjetta siis voi muokata isommaksi. 




(4-6 annosta)
Tomaattikastike:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
500 g tomaattimurskaa
suolaa, pippuria, kuivattuja yrttejä
Pinaatti-ricottaseos:
250 g tuoretta pinaattia
250 g ricottajuustoa

suolaa ja pippuria
Juustokastike:
3 rkl voita
1 dl Sunnuntai gluteeniton jauhoseos
7 dl maitoa
2 dl raastettua parmesania
valkopippuria
päälle emmental juustoraastetta. 
Freesaa silputtua sipulia ja murskattuja valkosipulinkynsiä pannulla öljyssä. Kun sipulit ovat kuullottuneet, kippaa pannulle tomaattimurska. Mausta ja anna porista miedolla lämmöllä ainakin 20 minuuttia.
Puhdista ja huuhtele pinaatti ja ryöppää se nopeasti kiehuvassa vedessä. Kaada lävikköön ja puristele huolellisesti kuivaksi. Sekoita pinaatti ja ricotta kulhossa. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
Sulata juustokastiketta varten voi kattilassa. Lisää jauhot huolellisesti sekoittaen. Kypsennä hetki ja lisää sitten maito vähitellen joukkoon koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.
Voitele uuninkestävä vuoka ja laita alimmaiseksi kerros pinaatti-ricottaseosta. Laita lasagnelevy päälle ja levitä sen päälle kerros tomaattikatiketta. Sitten taas kerros lasagnelevyjä, jonka päälle pinaatti-ricottaseos, sitten taas lasagnelevyjä, tomaattikastiketta jne. Jätä päällimmäiseksi lasagnelevykerros ja kaada päälle juustokastike. Ripottele päälle emmental juustoraastetta ja paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä. :)Meilläkin vaan pyörii samat ruoat viikosta toiseen, mut jotenkin ei vaan jaksa enää toi ruoanlaitto kiinnostaa, niinkuin aikaisemmin. Harmi kyllä. :/Mutta ehkä se inspis taas sieltä palaa. :)

    VastaaPoista
  2. Mun inspiraatio ruoanlaittoon palasi kyllä uuden kodin ja isomman keittiön myötä. Astianpesukoneella oli myös vaikutusta. ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)